Üzemanyagkontroll

Pontosan kontrollálhatja a jármű által elfogyasztott üzemanyag mennyiségét, összevetheti a tankolási adatokkal, mert csak így győződhet meg a valós fogyasztásról.

Az üzemanyag-fogyasztás mérése több féle módon lehetséges.

Átfolyásmérővel

A felhasznált üzemanyag mennyiségének mérése a gépjármű üzemanyagellátó rendszerébe épített átfolyásmérő berendezés segítségével. Ez a megoldás a legpontosabb információt szolgáltatja a motor által elfogyasztott üzemanyag tekintetében. Felhasználása ott indokolt, ahol az üzemanyag költség megállapítása nagy pontosságot igényel.

Műszaki feltétel: üzemanyag átfolyásmérő beépítése szükséges

CAN-BUS csatlakozással

Üzemanyagmérésre lehetősége van a jármű CAN-BUS rendszerére történő csatlakozással is. Ezzel a megoldással a jármű belső informatikai rendszerén keresztül követheti nyomon az üzemanyagszint változást és üzemanyag átfolyást. A FleetLog fedélzeti egysége mindkét értéket képes kiolvasni, kiszámolni az átlagfogyasztást és továbbítani az adatokat a felhasználóknak. A kiolvasott adatok közvetített információk.

Műszaki feltétel: CAN-BUS olvasó beépítése szükséges

Üzemanyagszint méréssel (szondával)

Az üzemanyagszintet egy a tartályba beépített szondával mérjük. A megoldás folyamatosan méri a jármű üzemanyag-fogyasztást a megtett út és idő függvényében.

Műszaki feltétel: Kapacitív szonda beépítése szükséges